parallax background
Wat kost
speltherapie?

We zijn een erkende zorgaanbieder

Praktijk voor Speltherapie is een gecontracteerde zorgaanbieder van de regio West-Brabant Oost. Deze regio bestaat uit de gemeenten Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout. Als je in een van deze gemeenten woont, kun je in aanmerking komen voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding door die gemeente. Je dient hiervoor een verwijzing van je huisarts of jeugdarts te krijgen of in het bezit te zijn van een beschikking voor specialistische hulp, afgegeven door een jeugdregisseur van de gemeente. Zodra je deze verwijzing of beschikking hebt, lever je deze aan bij de Praktijk voor Speltherapie en kunnen we starten met het traject.

Wie betaalt?

  • Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van speltherapie. Informeer voorafgaand aan de therapie bij je zorgverzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt. 
  • Is bovenstaande niet het geval, overleg dan met de (huis)arts of de jeugdregisseur van de gemeente of speltherapie geïndiceerd zou kunnen zijn. Als je vervolgens een verwijzing/beschikking krijgt, betaalt de gemeente (helemaal of een deel van) de kosten.
  • Moet je toch zelf betalen? Weet dan dat de gemaakte kosten vrijgesteld zijn van BTW en vaak fiscaal aftrekbaar zijn.

Onze tarieven

Kennismakingsgesprek Intake Observatiesessie Therapiesessie Oudergesprek Voortgangsverslag
- 1 uur 45 minuten 45 minuten 1 uur 1 stuks
Vrijblijvend en kosteloos € 67 € 67 € 67 € 67 € 67
Bovenstaande kosten zijn vrijgesteld van BTW.
Bel ons voor meer informatie:
076 - 541 88 42 (na 18.00 uur) of 06 - 18 82 89 41


parallax background

Je interesse gewekt?