parallax background
Maak kennis met
onze speltherapeuten
 

Samenwerking is belangrijk

"Zo kunnen we samen het kind het beste helpen. En daar draait het om."


Wij staan garant voor de kwaliteit van onze speltherapie:

• Onze therapeuten zijn in het bezit van een post-HBO of master diploma Speltherapie.
• Daarnaast zijn we geregistreerd in het Register Vaktherapie: hét kwaliteitsregister voor vaktherapeuten.
• De Praktijk voor Speltherapie is aangesloten bij koepelorganisatie RBCZ.
• We ontwikkelen onszelf voortdurend door middel van nascholing, supervisie en intervisie.
 
 
Nicole Jansen is de eigenaar van Praktijk voor Speltherapie. Nicole is geregistreerd therapeut bij de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten en heeft brede ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
“Ik wilde graag meer verdieping en meer handvatten om kinderen verder te helpen. Daarom voltooide ik in 2005 de erkende post-hbo-opleiding Speltherapie. Sindsdien werk ik als speltherapeut in mijn eigen praktijk én binnen een grote instelling. Voor mij een ideale combinatie. Aan de ene kant kan ik in mijn praktijk ouders nog intensiever betrekken bij de behandeling van hun kind. Tegelijkertijd blijf ik vanwege mijn werk bij de instelling op de hoogte van ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Ook het contact met andere specialisten en het volgen van cursussen en intervisietrajecten houden me scherp." Binnen haar praktijk vindt Nicole de samenwerking met ouders, verzorgers en eventueel leerkracht erg belangrijk. "Samen kunnen we het beste invulling geven aan de behoeften van het kind. Ik wil hen daarbij in de spelkamer een veilige, prettige en vertrouwde omgeving bieden. Zodat ze zichzelf kunnen zijn en hun eigen krachten gaan ontdekken.”

Nicole Janssen

eigenaar en speltherapeut


 
parallax background
 • Corné en Miranda

  "Wij zijn zeer te spreken over het verloop van de speltherapie. De samenwerking tussen ons en de speltherapeute hebben we als erg prettig ervaren. Onze zoon heeft spelenderwijs geleerd om met zijn boosheid om te gaan. Hierdoor is zijn gedrag op school en thuis op een positieve manier veranderd. De speltherapie bleek voor hem beter te werken dan de meer theoretische behandelwijzen."

  Corné en Miranda
  Ouders van Martijn (11 jaar)
 • Joost en Nienke

  "Onze zoon voelde zich vrijwel meteen op zijn gemak bij Nicole. Hij vond de wekelijkse speltherapie echt heel fijn. Met gerichte aandacht leerde hij steeds beter om bepaalde emoties te herkennen en daarmee om te gaan. Onze zoon was verlegen en zijn zelfvertrouwen mocht nog groeien. Hij heeft echt een verandering ondergaan. Zijn zelfvertrouwen is erg gegroeid en hij is een veel opener mannetje geworden. We zijn erg blij met de ondersteuning die Nicole daarbij heeft gegeven: we hadden geen andere keuze willen maken!"

  Joost en Nienke
  Ouders van Giel (6 jaar)
 • Christine

  "Onze zoon kreeg een jaar lang speltherapie van Nicole en we zijn super goed begeleid. Nicole kreeg onze zoon zover dat hij weer vertrouwen in zichzelf heeft. Dit geeft binnen ons gezin veel rust en het heeft hem heel goed geholpen. Ondanks dat het niet altijd even makkelijk voor hem was, ging hij er met plezier naar toe. Vanuit mijn eigen professie had ik het gevoel dat Nicole wist waar ze het over had. Ze verstaat haar vak en dat gaf ons het vertrouwen dat onze zoon in goede handen was."

  Christine
  Kinderverpleegkundige en moeder van een 8-jarige zoon
 • Rachel

  "De geboden veilige omgeving voor het kind, de ouderbegeleiding en gestructureerde aanpak van Nicole maakt veel mogelijk. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat Nicole in staat is een neerwaartse spiraal van steeds minder presteren op school en het opkroppen van gevoelens te doorbreken. Gaandeweg merkte onze dochter dat het helpt om te praten over dingen die je bezig houden. Ze leerde meer naar haar eigen handelen te kijken. Meer zelfvertrouwen gaf haar ook een boost wat betreft het leren met betere resultaten als gevolg. De therapie heeft echt een positieve ontwikkeling in gang weten te zetten."

  Rachel
  Ouder van een 11-jarige dochter en Orthopedagoog
 • Ouders

  "Het is onvoorstelbaar hoe snel het gedrag van onze meid veranderde. En wat ging zij graag naar Marjolein toe. Ze kon ineens verwoorden wat er in haar omging, soms zelfs waarom ze zo boos deed. De buien werden minder en de buien die er waren duurden korter, zij liet zich eerder troosten en kalmeren. Zij heeft geleerd wanneer ze boos wordt, waar ze dat voelt en wat haar helpt om rustig te worden. Wij zijn ontzettend blij dat we deze stap hebben gezet. Wij raden een ieder die niet meer weet hoe ze hun kind moeten helpen, aan om te kijken of speltherapie iets kan doen."

  Ouders
  van een 4-jarige dochter